söndag, 10 juli 2016 13:56

Aktiviteter

Skrivet av

Aktiviteter / Just nu i trädgårdsåret!

Trädgårds/beskärningskurser – jag skräddarsyr föreläsningar eller kurser efter era behov. Hör av er för upplägg och prisförslag.


Cykel/vandringspaket på Moas Blomstergård
Utforska den vackra ön Tjörn på Sveriges västkust, strax norr om Göteborg. Här kan du vandra på klipporna med utsikt över Västerhavet, på de ljungbekädda högplatåerna, i de vackra ekskogarna vid historiska Sundsby säteri eller insupa atmosfären i något av de genuina fiskelägena. Efter turen kan du njuta av värmen i vår vedeldade bastu, en kall avrivning, god mat och dryck och sedan somna gott i stillheten på vår Källarvind. Paketet kan bokas helger maj-juni samt september-oktober.
I paketet ingår:

    •    övernattning 2 nätter (linne och slutstädning ingår)
    •    välkomstmiddag med värdparet
    •    frukostkorg för två dagar samt matsäck
    •    bad i vedeldad bastu
    •    karta över vandrings- och cykelleder på Tjörn
    Kostnad: 1 590 kr/person

 

 

 


Trädgårdsåret 2021


Januari – Nu vilar trädgården. Kanske blommar hasseln. Nu är tiden för att se över alla trädgårdsredskap...och drömma och planera inför kommande säsong.

Februari – Om det inte är en vargavinter kan du börja med föryngringsbeskärningar nu. Gamla risiga, förvuxna buskar tas ned till botten. I slutet av månaden kan du börja beskära äldre fruktträd. Det är också dags att förså vissa växter inomhus, som paprika och chili.

Mars – Nu är det beskärningsmånad. Det kan vara bra att lägga granris på rabatterna för att skydda vårlökarna som ibland tittar fram lite för tidigt. En hel del frön ska försås inomhus nu bl a tomater (står på fröförpackningen).

April – Har du inte klippt bort vissnade perenner redan under hösten är det dags nu. Kanske är det något som behöver tilläggsgödslas. Nu kan du också plantera fina vårarrangemang i dina krukor – välj tåliga växter.

Maj – I sköna maj har det förhoppningsvis börjat blomma på allvar i din trädgård. Nu gäller det att hålla undan ogräset och rensa ordentligt. Ett tips är att lägga barkmull i rabatter med perenner och buskar – håller fukt och ogräset stången och ser väldigt prydligt ut. Dags att lägga potatisen om du vill njuta av egen skörd till midsommar.

Juni – Fortsatt ogräsbekämpning. Kan bli dags att hålla koll på vattning. Dags att plantera ut det du försått under våren och byta ut vårens blommor till sommarblommor i dina krukor.

Juli – Tid för beskärning av vårblommande buskar och häckar. Förhoppningsvis kan du börja skörda frukterna av vårens engagemang.

Augusti – Skördetid och en ganska lugn tid i trädgårdlivet, om det inte är väldigt torrt förstås...

September – så fort frukterna har plockats ned från träden kan du börja beskära igen. Stenfrukter (plommon och körsbär) ska beskäras i JAS (juli-september) för att minska risken för infektion i träden.

Oktober – Fortsatt beskärning av fruktträd. Rensa gärna noga i rabatterna nu på senhösten så blir det mindre arbetsamt till våren. Bra att plantera träd och buskar nu men tänk också på att plantera vårlökar. Lätt att glömma men glädjer stort när de sticker upp under tidig vår! Lika trevligt är det att sätta lite fin höstfägring i dina krukor. Många växter klarar faktiskt hela vintern i kruka om de står lite skyddat.

November – Nu börjar trädgårdslivet lugna ner sig. Kan vara bra att se över trädgårdsredskapen innan de hängs in för vintern.

December – Vintervila och adventsmys. Bind en vacker krans med material från din trädgård. Kan vara läge att se över om du saknar och vill plantera in lite vintergrönt i din trädgård, så du kan göra det till våren.

För mer information och bokning ring oss på 0304-67 50 40 eller 0739-57 41 91 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


PS. Mycket information kring våra aktiviteter och kurser kommer förmedlas via Moas Blomstergård & Malins Skaparbyrå på Facebook. Följ oss gärna där!


 

För mer info skriv till - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Lämna en kommentar

Kontrollera att du anger all obligatorisk information, markerad med en asterisk (*). HTML-kod är inte tillåten.