Skriv ut denna sida
söndag, 10 juli 2016 13:56

Aktiviteter

Skrivet av

Aktiviteter 2020

Beskärningskurs 15 februari kl. 11-14

Lär dig grunderna i fruktträdsbeskärning, både i teori och praktik. Vi börjar med elvakaffe och teoretisk genomgång för att sedan gå ut i trädgården och praktisera. Kläder efter väder.
Kostnad: 350 kr/person Trädgårdskafé 30 maj kl. 11-15

 

Slåttergille 27 juni kl 11-

Testa att slå med lie och hässja hö. Få en upplevelse av lantlivet förr. Och lite kunskap kring fördelarna för mångfalden med detta sätt att bruka jorden.

Trädgårdskafé 29 augusti kl. 11-15

 

Kransbindning 28 november kl 11-15

Gör en vacker dörrkrans eller bordsdekoration till advent.
Kostnad: 350 kr inklusive enklare fika(Är ni ett gäng kompisar eller kollegor som vill binda kransar eller prova på annat blombinderi så hör av er för offert.)


Julmarknad 19-20 december kl. 11-15

Försäljning av julens blommor, kransar, dekorationsmaterial (beställ gärna i förväg)mm. Loppis. Fika. Korvgrillning. Vill du vara med och sälja egna produkter så hör av dig!


Cykel/vandringspaket på Moas Blomstergård
Utforska den vackra ön Tjörn med sin skiftande natur. Här kan du vandra på klipporna med hänförande utsikt över havet, i vackra ekskogar med blåsippor som fond eller insupa atmosfären i något av de små, genuina fiskelägena på öns västsida. I det här paketet välkomnas du av värdparet på Moas Blomstergård med en gemensam middag på ankomstdagen, där vi berättar lite om oss,ön och ger tips på olika turer. Du får med dig en frukostkorg och fika till utflykten och sedan är det bara att njuta lugnet i vårt fina boende. Dag två ger ni er av på äventyret och avnjuter ert medhavda fika där det passar. Sedan kan ni antingen planera in en middag på någon av de fina restaurangerna i närområdet i samband med turen...eller så vandrar/cyklar ni tillbaka till Moas Blomstergård, tar en avkopplande stund i vår vedeldade bastutunna och därefter en tur till restaurangen eller om ni föredrar att laga en måltid på tu man hand i stugan. Dag tre har ni förhoppningsvis tid för ytterligare en vandring innan det är dags för hemfärd.

Cykel/Vandringspaket på Moas Blomstergård/Tjörn
    ⁃    Övernattning två nätter på Källarvinden
    ⁃    frukostkorg x 2
    ⁃    fika x 2
    ⁃    en middag
    ⁃    bad i vedeldad bastutunna
    ⁃    vandringskarta
(Guidad tur med auktoriserad guide mot tillägg.)

Kostnad: 1 590 kr/person

 

 


Trädgårdsåret 2019

Välkommen vilsamma vinter!

Nu går året in i sin lugnare fas. Lite mer pyssel med att förse våra får och höns med mat och vatten, men en välkommen vila efter en hektisk säsong. Nu förbereder vi inför nästa – gästtoalett i ladan, växthus, ett vindskydd och en eldplats för matupplevelser i skogen står på agendan.

Nu har vi laddat vår mysiga lada med krans- och dekorationsmaterial. Ta med dig dina vänner och bind en vacker dörrkrans eller skapa en fin bordsdekoration en kväll i advent.
Jag gör även kransar och julgrupper på beställning, men boka i god tid.

 

För mer information och bokning ring oss på 0304-67 50 40 eller 0739-57 41 91 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi önskar er alla en fridefull advent och en fröjdefull jul!

Välkommen sköna maj!

Klas Njuter på balkongen

Klas njuter på balkongen i Tolleby

Trädgårdscafé

Den 25-26 maj kl 11.00 - 15.00 bjuder vi in till trädgårdskafé och loppis på Moas Blomstergård. Då berättar vi mer om vår verksamhet och framtida planer, bland annat om vårt fina boende och planerade växthus och minispa. Vill du hämta växter så beställ senast två veckor innan så jag hinner få hem dem. Varmt välkomna till Moas Blomstergård! Malin & Klas Bergenheim

 


Var? - Moas Blomstergård, Tolleby Tjärnväg 93, Rönnäng
När? - Sista helgen i Maj 11-15


 

För mer info skriv till - Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

23 Mars 2019 Beskärning av häckar och buskar!

 

Just nu är det full fart med beskärningar samt föryngring av häckar och buskar!

Är du sugen på att skaffa dig lite kunskap om hur du beskär dina fruktträd och bärbuskar?

Då är du varmt välkommen på beskärningskurs den lördagen den 23 mars hemma på gården. Vi inleder klockan 11 med fika och lite teori, för att sedan gå ut och prova på riktigt! Klä dig efter väder och har du handskar och sekatör är det bra men inte ett måste.


Var?  Moas Blomstergård, Tolleby Tjärnväg 93, Rönnäng

När?  23 mars kl 11 till ca 15

Kostnad - 350 kr/person, inklusive enklare fika. Kontant, swish eller till bankgiro 5720-6195.

 Anmälan

Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 17 mars. Ange namn, telefonnummer och ev allergi. Obs vid färre en sex deltagare ställs kursen in.